Madeira - forever spring, forever young

Ca multe alte insule cu climă blândă și apa extrem de albastră și Madeira a fost supranumită de cei care i-au atins țărmurile, Insula Primăverii Eterne. Și mitul se pare că a rămas în picioare din simplul motiv că turiștii care o vizitează azi, nu i-au putut contrazice pe cei care au vizitat-o cu un an înainte și tot așa. Madeira a rămas o insulă mereu în atenția publicului dornic de vreme de primăvară și vacanțe unice... Puteți ajunge și voi în Madeira cu Tamicris Tours.



Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord. Insulele Madeira, Porto Santo și trei insule nelocuite formează Regiunea Autonomă Madeira cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africană, la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei și la 400 de kilometri nord de insulele Canare. Madeira constitutuie o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene fiind mai apropiată de continentul african decât de cel european.

Arhipelagul Madeira face parte din Macaronesia, o regiune de origine vulcanică, alături de insulele Capul Verde, Azore, Selvagens și Canare. Cea mai mare insulă din cadrul arhipelagului, Madeira are un relief predominant muntos cu înălțimea maximă de 1861 m pe vârful Pico Ruivo în timp ce țărmul nordic este abrupt și sălbatic.




Amplasarea geografică și relieful muntos determină un climat blând, cu temperaturi medii situate între 22 grade vara și 16 iarna. Clima subtropicala este favorabila culturilor de viță de vie (cu renumitul vin de Madeira, se spune că este un motiv principal pentru care turistii ajung în Madeira), trestie de zahăr, bananieri, portocali, lămâi.

Funchal, cel mai mare oraș din Madeira, este situat pe coasta sudică a insulei principale. Pe lângă capitală mai există alte câteva orașe importante, și anume Porto Santo, Machico, Camara de Lobos, Santa Cruz das Flores și Santana.



Pădurea de lauri "Laurisilva" de pe insula Madeira a fost înscrisă în anul 1999 pe lista patrimoniului cultural și natural mondial al UNESCO.

Așadar, avem motive suficiente să credem că putem întâlni o primăvară veșnică pe acestă insulă mereu tânără și efervescentă. Portugalia și mai ales Madeira sunt destinații minunate pentru vacanța de vară, sau chiar pentru o vacanță ceva mai târzie în toamnă... aici vremea trădează mereu anotimpul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram