Revelion în Slovacia!

Azi vă propun un Revelion în Slovacia în condițiile în care ea este ceva mai puțin luată ca asalt decât vecina ei de care s-a despărțit, Cehia. Slovacia cu Bratislava ei încă nu ajung la prestigiul Cehiei cu Praga cea superbă, dar eu voi vedea anul acesta când sper ca revelionul să mă găsească la Bratislava. Tamicris Tours ne propune un Revelion în Slovacia în care să demontăm toate miturile...Slovacia se spune că este ruda săracă a Cehiei, dar nimic nu e mai greșit. Slovacia este un stat dezvoltat cu o economie cu venit ridicat. Țara s-a alăturat Uniunii Europene în 2004 și Zonei euro pe 1 ianuarie 2009. Slovacia, împreună cu Slovenia și Estonia sunt unicele țări din fostul bloc comunist care fac parte din Uniunea Europeană, Zona Schengen și NATO simultan. În plus cu orașe cochete și munții Carpați de o frumusețe copleșitoare, Slovacia trebuie să fie o destinație turistică de luat în seamă. 

Capitala sa este Bratislava, cel mai mare și cosmopolit oraș al țării. Celelalte orașe importante sunt Kosice, Nitra, Trnava și Martin. Bratislava este situată pe Dunăre, aproape de granițele Slovaciei cu Austria și Ungaria și destul de aproape de granița cu Republica Cehă. Se află la doar 60 de km de Viena, iar Munții Carpați încep pe teritoriul orașului (Carpații Mici). Se spune că dacă într-o zi senină, din Viena poți vedea cu ușurință Carpații la Bratislava...

Peisajul slovac este foarte contrastant la nivelul reliefului. Carpații (la poalele cărora se află Bratislava) se întind pe cea mai mare parte a nordului țării. Printre aceștia, se disting Munții Tatra, care sunt o destinație foarte populară pentru schi și care, de asemenea, conțin numeroase lacuri și văi, precum și cele mai înalte puncte ale Slovaciei, de exemplu Krivan, un adevărat simbol al țării.

Un rol principal îl are capitala. În 2006, Bratislava avea un total de aproape 700.000 de vizitatori, dintre care mai mult de jumătate erau străini ce au stat cel puțin o noapte acolo. Cu toate acestea, mare parte dintre turiști vizitează Bratislava o singură zi, în trecere spre Viena sau Praga și numărul lor exact nu este cunoscut. În Slovacia sunt și diverse destinații montane destinate schiului, precum și destinații balneare. Poate că est păcat, căci sunt absolut sigură că atât Slovacia cât și Bratislava ar merita mai mult de o zi...

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt înscrise următoarele obiective din Slovacia, adevărate capodopere ce nu trebuie uitate dacă treci pe aici:
  • Spissky Hrad și monumentele culturale asociate 
  • Localitatea minieră Banska Stiavnica
  • Peștera din Aggtelek și Carstul Slovac 
  • Centrul vechi istoric din Bardejov
  • Pădurile vechi de mesteacăn din Carpați


sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram