Creta, vacanță de 7 stele

Este cea mai mare și vestită insulă a Greciei și a cincea cea mai mare din marea Mediterană. Este renumită nu doar datorită peisajelor fermecătoare, ci și culturii valoroase care o situează printre primele civilizații europene. Creta oferă tot ce îți poți dori de la vacanță de 7 de stele: plaje sălbatice, mare de un albastru incredibil, orașe antice bine conservate, locuri care respiră istorie în timp ce turistul este invitat să pășească pe ele, taverne boeme și seri grecești de neuitat. Vrei în Creta cu Tamicris Tours?


Creta este cea mai sudică insulă greacă la Marea Egee și cuprinde 4 prefecturi: Cania, Heraklion, Lasithi și Rethimno. Capitala insulară este Heraklion, iar plajele lungi cu nisip și golfurile singuratice sunt frecvente chiar dacă relieful insulei este dominat de masivele muntoase, ceea ce oferă panoramele spectaculoase ale insulei. Majoritatea centrelor turistice din Creta se află pe coasta nordică a insulei între Heraklion și Malia. Hotelurile și restaurantele se întind ca un colier de perle de-a lungul plajelor nisipoase.

Creta l-a inspirat pe scriitorul Nikos Kazantzakis, care a scris renumita carte „Zorba Grecul” pe aceasta insulă. Povestea e simplă și spune mult despre locul care a inspirat autorul. Zorba și Creta sunt viață și moarte, iubire și prietenie, povestea vine spre cititor prin două personaje, nu chiar în antiteză, dar suficient de diferite încât să le percepi ca unul în completarea celuilalt. Zorba vede viața ca nimeni altul, vede totul cu bucuria primelor clipe în priviri, simte fericirea pe deplin, iar tristețea nu a fost niciodată ceva care anulează fericirea. Are propria concepție despre clipele minunate și gândurile sale sunt îndreptate mereu spre lucrurile bune pe care le poate face și din care dragostea de viața își poate trage seva. „Fericirea înseamnă să-ți faci datoria; Și cu cât datoria e mai grea cu atât fericirea e mai mare.”

De vizitat în Creta:

Defileul Zakros este ultimul sector al traseului European 4, care începe în Portugalia, traversează Marea Mediterană și țările din sudul Europei, apoi traversează Grecia de la nord al sud și Creta de la vest la est. 
Castelele Venețiene din Creta, semne ale timpurilor în care insula s-a aflat sub dominație.
Mănăstirea Arkadi își ocupă un important rol în istoria insulei Creta, de aici pornind avântul spre câștigarea independenței insulei, aflata sub jugul otoman de mai bine de doua secole...
Absolut toate plajele din Creta, cele mai frumoase plaje europene, se spune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram