Turul Italiei în 2015

Eu am o pasiune pentru Italia și mereu mă las să visez în fața ofertelor Tamicris Tours. Astfel că am regăsit un circuit frumos prin Italia mea dragă și n-am putut trece peste el fără să-l împart cu voi. Vă tentează Italia anul acesta? Pe mine foarte tare, ar fi al VII lea an consecutiv în care aș ajunge să o văd...

Circuitul propus de Tamicris Tours are următoarele puncte centrale: Milano & Lacul Como, Verona, Bologna și Cinque Terre. Hai să vedem, pe scurt, despre ce e vorba în aceste locuri frumoase.

Milano este primul oraș italian care m-a fermecat prin oameni întâi și mai apoi prin locuri. E primul oraș în care centrul mirosea a parfum bun, 80% dintre bărbați erau îmbrăcați la costum, 60% dintre femei erau elegante și aranjate, 90% din tineri erau veseli și 99,9% din ei îmbrăcați conform personalităților lor distincte și originale. Milano, capitala modei, nu se dezminte.

Lacul Como, aflat la aproximativ 45 de minute de Milano, aproape de granița Italiei cu Elveția, într-o depresiunie înconjurată de vârfuri semețe ce ajung la peste 2000 de m nu este cel mai mare lac al Lombardiei, dar lumea spune că este cel mai frumos și cel mai vizitat, un Paradis verde și elegant, luxos dar accesibil. Bellagio este cea mai renumită stațiune de la Como, nu puteți ajunge la lac fără să o vedeți.

Verona este un oraș extraordinar de turistic, cu toate că poate fi vizitat pentru plimbări lungi pe mal de Adige sau pentru liniște și relaxare sub palmieri, savurând cea mai bună înghețată din lume. Dar și obiectivele turistice stau aici gata să fie vizitate de cei care le preferă și nu suportă să treacă printr-un loc fără să nu vadă tot ce-i poate arăta.

Bologna a fost primul oraș din Italia despre care am putut spune că este un oraș muzeu. Totul era atât de frumos și zău că mi-am pierdut capul între secole. Bologna este inepuizabilă, turistic vorbind, la fiecare colț de stradă te așteaptă o clădire cu o poveste, fiecare piață o poți vedea cu ghidul în mână și fiecare muzeu te întoarce cât mai departe în timp.

Cinque Terre înseamnă 5 sate pescărești cocoțate pe stâncile de care marea se sparge cu furie: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare (din care Monterosso seamănă mai mult cu o stațiune decât cu un sat din acesta specific, totuși este incredibil de frumos în felul său). Le-am enumerat în ordinea lor dinspre La Spezia spre Genova. Acest loc “de vacanță” este mai frumos de explorat decât de stat la plajă pe minusculele plaje sau chiar pe stânci, satele sunt locuri de vizitat nu de rămas cu zilele în ele, dar Doamne ce superbe pot fi un apus și o noapte întreagă aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram