De ce nu... Albania?

Nu știu dacă v-ați gândit vreodată să încercați marea într-un loc mai altfel, nu așa luat cu asalt de turiști, nu așa plin de locuri celebre ci mai intim, mai liniștit, dar poate plin de surprize. Eu m-am gândit la ceva gen Albania, un sejur la mare cu Tamicris Tours.


Lungimea coastelor Albaniei este de aproape 500 de km având ieșire atât la Marea Adriatică cât și la Marea Ionică. În zona vestică, există o câmpie litorală pe malurile Mării Adriatice, dar mult din suprafața țării este reprezentată de teren muntos destul de inaccesibil. Cel mai înalt vârf este Korab, situat în districtul Diber, cu o altitudine de 2.753 m. Clima de pe coastă este mediteraneană cu ierni umede și blânde și veri uscate. Deci nu doar că puteam accesa o vacanță de vară în Albania, dar am putea vizita această țară în orice anotimp și pentru orice tip de vacanță.

În afara capitalei Tirana, un oraș ce are peste 800.000 de locuitori, principalele orașe sunt Durres, Elbasan, Vlore și Kukes. În plus cele mai mari și mai adânci trei lacuri din Peninsula Balcanică se află parțial și în Albania. Lacul Shkoder din nord-vestul țării, din care o treime aparține Albaniei și restul Muntenegrului. Coasta lacului pe malul albanez are 57 km lungime. Lacul Ohrid se află în sud-estul țării și se află pe frontiera cu Macedonia. Are o adâncime maximă de 289 metri și în zonă trăiesc specii unicat de plante și animale rare. Datorită valorii naturale și istorice, Lacul Ohrid se află sub protecția UNESCO.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse următoarele obiective culturale din Albania:
  • Ruinele vechiului oraș Butrint 
  • Centrele istorice ale orașelor Berat și Gjirokastra 
Albania este o destinție destul de puțin vizitată datorită tensiunilor politice ce au lăsat urme aproape de neșters pe obrazul țării, dar în ultimii ani s-au făcut eforturi uriașe pentru dezvoltarea potențialului turistic imens. Și-au dat seama și ei că pot scoate bani frumoși cu stațiunilor lor de pe malul mării sau cu munții impetuoși. Drumul este, însă, lung, dar nu imposibil. Îi putem ajuta și noi cu o vacanță pe plajele lor însorite și scăldate de ape limpezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram