Muntenegru: exotic în Balcani!

Câți dintre noi se lasă surprinși în vacanță și câți merg la sigur? N-am făcut eu studii ca și cercetătorii britanici (care le știu ei pe toate, desigur), dar cred că cei mai mulți adoră să meargă la sigur. Știu pe cineva care merge de vreo 7 ani în Grecia (cu familia de 4 persoane) în același loc, același hotel din Paralia, căci acolo se simt ei bine, atât de bine că n-ar încerca altceva pentru nimic în lume. Nu ne putem amesteca în gusturile cuiva, dar totuși, de ce nu ai încerca ceva despre care să știi mai puțin, doar din auzite? Asta pățesc eu de ceva vreme cu Muntenegru

Ce s-a reușit în Muntenegru m-a dat peste cap complet, cum arată țara asta mică și relativ nouă, cum s-a reușit să se promovare cu cap și cum se înghesuie lumea să facă plajă la Budva și să vadă cel mai sudic Fiord european mi se pare una dintre cele mai de succes povești ale turismului mondial. Hai că nu compar cu România, dar nu-mi vine să compar cu nimic altceva.

Ce frumuseți putem găsi în Muntenegru:

Budva „perla ascunsă a Adriaticii”, un oraș vechi transformat în stațiunea numărul 1 a Muntenegrului. Un loc minunat cu plaje recunoscute la nivel mondial și o atmosferă medievală nealterată. O stațiune atât pentru tinerii ce doresc să petreacă frumos la malul mării cât și pentru familiile cu copiii îndrăgostiți de castele pe nisip. De toate pentru toți! Budva este de neratat dacă ajungem în Muntenegru.

Golful Kotor, te face să crezi că ești în Norvegia sau într-o țară nordică renumită pentru fiordurile sale. Se știe că în Muntenegru găsim cel mai sudic fiord european de o frumusețe nepământească, un loc în care putem admira una din cele populare privești ale micuței țări de la Adriatică. Este un loc pe care nu-l ratează nici cei care ajung în țara asta surprinzătoare doar pentru mare și plajă.

Ulcinj Riviera este cea mai aglomerată stațiune din Muntenegru datorită unei plaje unice în Europa, Velika Plaza, un loc deosebit de romantic, o plajă cu multe cotloane izolate preferate de cei care doresc o vacanță inedită. 

Și acestea sunt doar câteva dintre "minunile" din Muntenegru! Câți le-ați vâzut și câți sunteți tentați de o vacanță exotică în Balcani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram