Vacanță în inima Africii

Ce ați zice de o vacanță în fix centrul Africii, în zonele care au inspirat cele mai frumoase filme despre exoticul și intrigantul continent negru? Da, exact în Kenya, locul celor mai extravagante safariuri și celor mai luxoase vacanțe africane. Tamicris Tours are o ofertă exotică în prețuri și pentru "inima mamei Africi".  


În perioada colonială, frontierele Kenyei au fost trasate aproape arbitrar, nesocotindu-se sferele de influență culturală tradiționale, limitele lingvistice sau viabilitatea regiunilor economice. Numele țării provine de la muntele vulcanic Kenya, pe care populația Kikuyu îl numește „muntele împestrițat cu alb și negru” și are o înălțime de 5199 m. Vârful său acoperit cu zăpadă și ghețuri este situat aproape exact pe ecuator. Regiunile nordice sunt dominate de vaste savane semideșertice, acoperite cu tufișuri de mărăcini, care devin covoare de flori aproape imediat după căderea ploilor sporadice. Așadar, vizual, Kenya arată aproape ireal.

Fauna Kenyei se numără printre cele mai diversificate din Africa. Aici trăiesc peste 400 specii de mamifere și peste 1000 de specii de păsări. Savana acoperită cu ierburi este populată de feline și de mari turme de antilope, gazele, girafe, bivoli zebre, elefanți, rinoceri albi, rinoceri negri și babuini. Locurile mlăștinoase, lacurile și râurile constituie habitatul ideal pentru hipopotami și crocodili. În anumite perioade, pe apele lacului Nakuru se adună milioane de flamingi. Din nou, din acest punct de vedere, Kenya pare un loc care niciun altul.

Kenya este împărțită în opt provincii. Capitala Nairobi are statut de provincie specială. Provinciile sunt: Centrală, de Coastă, de Est, de Nord-Est, de Vest, Nyanza și Rift Valley) din care cele mai importante:
  • Provincia Centrală (cu reședința la Nyeri)
  • Provincia de Coastă (una din cele mai efervescente turistic vorbind, cu capitala la Mombasa)
  • Provincia de Est (mai puțin luată cu asalt, cu capitala la Embu)
  • Nairobi (capitala țării și poarta de intrare în Kenya turistică și cunoscută publicului larg)

Dar, dincolo de Safari și Africa din cărțile Corinnei Hofmann, să nu uităm că de-a lungul liniei de coastă, recifele de corali protejează cu nisip fin de valurile tumultoase ale Oceanul Indian. Kenya oferă turistului chiar orice își dorește. Păcat că este departe, dar cât de departe merită să mergem pentru locurile pe care ni le dorim cu adevărat să le vedem și să le simțim.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram