Sardinia, insula turquoise

Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula aparține Italiei, în cadrul căreia este organizată ca regiune autonomă. Fascinează prin apele turquoise și numeroasele zile însorite, prin contrastul dintre lux și simplitate și prin faptul că viața este foarte diferită față de Italia continentală. Dacă doriți să o descoperiți, Tamicris Tours ne vine în întâmpinare cu diverse oferte de vacanță.


Insula conține numeroase zone turistice extraordinare, incluzând Costa Smeralda, Costa Paradiso și Gennargentu. Faimoasă pentru plajele sale, bucata de pământ este bogată și în alte locuri interesante. Este atât de ademenitoare că până și italienii o aleg ca destinație de vacanță... 

Clima mediteraneană face posibile vacanțe în Sardinia aproape tot timpul anului și asta pentru că nu doar plajele sunt puncte de atracție ci și munții insulei. O săptămână în Sardinia nu va putea însă să împace ambele forme de relief, așa că în funcție de sezon, va trebui să ne limităm la un gen de vacanță pe care dorim să o petrecem acolo.

Cagliari, capitala Sardiniei este denumit Casteddu (literal, castelul) în limba sardă. Are aproximativ 165.000 de locuitori, dar împreună cu zona metropolitană strânge 300.000 de locuitori (Elmas, Pirri, Quartucciu, Quartu Santa Elena), deci este un oraș imens pentru Sardinia. În timpurile străvechi, a fost un important centru de comerț ce a trecut sub suzeranitate romană împreună cu restul insulei și pe rând, a fost condus de Imperiul Bizantin, Genova, Pisa, Aragon  și pentru scurt timp Austria, până ce a intrat în Ducatul Piemont. Din la finalul anilor 1800, orașul a trecut printr-un secol de creștere economică rapidă, ajungând azi unul din marile orașe italiene. În zona portului găsim o stradă cu magazine și cafenele, Primăria și câteva biserici. Tot în Cagliari este și una dintre cele mai mari grădini botanice din Italia, cu o bogată colecție de plante tropicale și mediterane.

Se spune că Sardinia este un secret bine păstrat al Europei, iar cine ajunge aici se îndrăgostește la prima vedere. Deși e totuși o insulă mică, Sardinia este un teritoriu vast, plin obiective turistice. Un teritoriu fascinant, imens prin varietatea peisajului cu care poate surprinde turistul insetat de a acoperi cât mai mulți kilometri de peisaj. Sardinia nu are cum să nu-i cucerească pe cei care-i calcă nisipul fierbinte și se scaldă în apele sale turquoise...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram