Cât de multe știți despre Bosnia turistică?

Îmi plac la nebunie locurile "ascunse" și misterioase, care poate că nu urlă din punct de vedere turistic, dar atunci când le descoperi parcă descoperi perle într-o scoică ce nu promitea nimic. Dacă doriți să descoperiți astfel de locuri, Tamicris Tours vă invită într-o excursie în Bosnia și Herțegovina


Conform unei estimări a Organizației Mondiale a Turismului, Bosnia și Herțegovina vor avea a treia creștere ca mărime a turismului din lume între 1995 și 2020. Lonely Planet, care a alcătuit clasamentul celor mai bune orașe din lume, a clasat Sarajevo, capitala țării și gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1984, pe locul 43, înaintea Dubrovnikului, Ljubljanei, Bledului, Belgradului și inclusiv a capitalei croate Zagreb. Turismul în Sarajevo se centrează mai ales pe aspecte istorice, religioase și culturale, însă Bosnia a devenit și o destinație din ce în ce mai populară și pentru schi și ecoturism.

În 2010, Sarajevo a fost nominalizat drept unul dintre cele mai bune 10 orașe din lume de vizitat, iar în martie 2012, a câștigat competiția blogului de călătorii Foxnomad pentru cel mai bun oraș de vizitat, depășind peste o sută de orașe din întreaga lume. Ce vă spuneam, perle nedescoperite, nu vă așteptați, nu?

Bosnia și Herțegovina rămâne una dintre ultimele regiuni naturale nedescoperite din Alpii Dinarici, cu zone sălbatice vaste. Revista National Geographic a denumit Bosnia și Herțegovina „cea mai bună destinație pentru aventuri și mountain biking în 2012”. Alpii Dinarici bosniaci sunt căutați și pentru drumeție și alpinism, având atât climat mediteranean, cât și alpin. Raftingul este un sport foarte popular, fiind practicat pe trei râuri, inclusiv pe cele mai adânci chei din Europa, cheile râului Tara.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt înscrise următoarele obiective din Bosnia și Herțegovina: Podul și centrul istoric din Mostar (din 2005) și Podul „Mehmed Paša Sokolović” din Višegrad (din 2007)

Un loc special din Bosnia Herțegovina, este locul de Pelerinaj de la Medjugorie, foarte popular printre cei care preferă pelerinajele în locul circuitelor sau vacanțelor la mare. Aici se crede că  a avut loc o apariție a Fecioarei Maria, un fenomen în care unele persoane cred că Fecioara Maria apare în mod supranatural. Aceste apariții sunt adesea numite după orașul sau locul unde au fost raportate, după numele care a fost dăruit Mariei cu ocazia apariției, sau după modul cum Maria era descrisă. Astfel de locuri au devenit locuri de pelerinaj, unele foarte cunoscute (așa cum sunt Medjugorie, Fatima, Lourdes), sau surse de inspirație pentru fondarea unor ordine religioase. Biserica catolică recunoște oficial o parte din aceste apariții, cum este și cazul Medjugorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram