Destinații în ordine alfabetică: WTA - Semifinalele de la Roland Garros

De când mă știu, când venea vorba de tenis, cel mai mișto turneu de mare slam al anului mi-a părut a fi fără doar și poate, marele turneu de la Roland Garros. Poate o fi de vină și faptul că se desfășoară la Paris, unul din orașele mele preferate, poate o fi de vină faptul că românii au avut mai mereu succes aici, poate… sau poate pur și simplu îmi plac turneele pe zgură și atunci e clară treaba. La fel ca faptul că semifinalele feminine din acest an pot fi văzute de la fața locului cu Tamicris Tours.

Dacă mai punem la socoteală faptul că o româncă ar putea fi acolo, în semifinale sau chiar mai departe, la fel ca în urmă cu doi ani, când Simona Halep a jucat finala, pe care din păcate a pierdut-o în fața Sharapovei, atunci avem un Mare motiv în plus să căutăm bilete la celebrul turneu de la Roland Garros.

Parisul în această perioadă freamătă de iubitori ai tenisului ce vin la arenele de la Roland Garros ca la un templu. Sigur, celebrele obiective ale faimoasei capitale franceze sunt și ele acolo, tot acolo unde le știm, la locurile lor, iar Champs de Mars devine scena binecunoscutelor poze oficiale ale campionilor tenisului cu ale lor trofee cu greutate (la propriu și la figurat). Cât de frumos ar fi ca poza din acest an să o aibă ca protagonistă pe Simona Halep, care în sfârșit ar confirma poziția din clasamentul WTA și ar aduce un imens câștig României în tenisul mondial.

În 2009, când am vizitat Parisul pentru prima oară, urmărită de imaginea terenurilor roșiatice de la Roland Garros, pe care ani la rând le-am văzut la TV, la fiecare final de an școlar, când îmi permiteam să “pierd” mai multă vreme cu pasiunile decât cu școala, desigur am dorit să merg să le văd pe viu. Am ajuns în fața lor, am amintiri și poze de atunci, dar fiind într-o zi de luni, din păcate, nu se puteau vizita, căci aveau caracter de muzeu (muzeele din întreaga lume sunt închise lunea, dar pe vremea aia nu știam). Am fost puțin dezamăgită, căci mi-ar fi plăcut să văd interiorul și să mă imaginez la un meci, dar m-am mulțumit doar cu suflul locului și cu imensitatea arenelor din parcul de la Roland Garros.

Sunt sigură că va fi o dată viitoare, cum sunt singură că mă voi mai întoarce la Paris, special pentru turneu. M-am întors în 2012 chiar în timpul turneului, dar bugetul nu mi-a permis nici măcar să ajung în preajma arenelor. Visez așadar la un meci live acolo cam… dintotdeauna și cum lumea, se zice, că este a celor ce visează, n-am de gând să renunț la plan prea curând...

Voi aveți astfel de vise? Atunci știți ce înseamnă! :)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram