City break la Odessa, perla Mării Negre


Ce faceți în weekendul prelungit de 1 iunie/5 iunie (a doua zi de Rusalii)? Vă spun eu! Mergeți la Odessa cu Tamicris Tours, într-un city break inedit, așa cum probabil n-ați mai avut parte. 


Odessa este un important oraș și port ucrainean situat în nord-vestul Mării Negre. Este, de asemenea o importantă stațiune turistică, dar peste toate un loc cu o istorie deosebită datorită oamenilor săi și datorită unui trecut ce stă sub semnul diversității și lecției conviețuirii.

În timpul anilor 1960 și 1970 orașul a crescut foarte mult, dar în următorii 20 de ani majoritatea evreilor din Odessa (care aduseseră prosperitate orașului, dar fugiseră în timpul celui de-a doilea război mondial și se întorseseră după război) au emigrat în Israel, Statele Unite și în alte țări occidentale. Mulți au ajuns în zona Brooklyn din orașul New York City, supranumită „Little Odessa” (Mica Odesă). Au avut loc și migrații interne ale cetățenilor din clasele superioare din Moscova și Leningrad, Odessa oferindu-le oportunități mai mari pentru avansarea în carieră. Orașul a crescut rapid și prin popularea cu noi emigranți din zonele rurale din alte parți ale Ucrainei și muncitorii veniți din toată Uniunea Sovietică. 

În perioada comunistă a fost cel mai important port comercial din Uniunea Sovietică și bază navală sovietică. Orașul rămâne cosmopolit și prezintă până astăzi un amestec unic de cultură rusă, ucraineană, pontică și mediteraneană, într-un mediu predominant rusofon.

Obiective turistice importante în Odessa:
  • Portul Maritim unul din cele mai importante porturi comerciale ale țării
  • Treptele Potemkin, cel mai vizitat loc din oraș
  • Muzeul de Arheologie, una din cele mai vechi instituții culturale ale Ucrainei
  • Catedrala Schimbarea la față
  • Promenada Primorski
  • Muzeul literaturii
  • Biserica Sfântul Spiridon
  • Muzeul Alexandr Puskin
  • Acvariul
Odessa poate părea la o privire superficială un loc de city break la care nu te-ai fi gândit până acum. Dar recomand ieșirea din zona de confort și orientarea spre zone deosebite, poate mai puțin aglomerate turistic, dar locuri de descoperire și uimire în fața unor frumuseți mai puțin cunoscute ale Europei.


2 comentarii:

  1. Mai multe detalii . Pret , program , plecare , trsnsport
    Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata . Unde gasesc programul in detaliu ? Pret , locul , data si ora plecarii ? Muktumesc .

    RăspundețiȘtergere

Instagram