City break într-un oraș mai puțin aglomerat: Dortmund


În aceste timpuri în care toți alergăm după locuri celebre de vizitat, din când în când ne întrebăm cum ar fi să ajungem undeva să putem respira în voie, unde să nu le lovim de oameni pe stradă și unde să avem ce vizita în tihnă nu bifând liste și alergând după obiective de neratat? Aceste fiind spuse, am ales un oraș din Germania care se prea poate să fie acel oraș după care tânjim când vrem să călătorim liniștiți: Dortmund! Ce ziceți de un city break în Germania acum la început de vară?
Dortmund este cel mai mare oraș al regiunii Ruhr și capitala landului Renania de Nord-Westfalia. Se poate să fi auzit de el ca cel mai mare port pe canal (Dortmund-Ems) din Europa. 

Dortmund este un oraș renumit în lumea sportului datorită Borussiei Dortmund, unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Germania. Câștigătoare a Ligii Campionilor UEFA, a Cupei Intercontinentale, Borussia Dortmund a câștigat chiar și o Cupă a Cupelor UEFA, asta ca să nu mai pomenim de cele 10 campionate interne câștigate de-a lungul vremii.

Orașul deține o lungă tradiție în muzică și teatru, tocmai din acest motiv este un oraș luat cu asalt de iubitorii muzicii clasice. Orchestra Filarmonică din Dortmund, Opera distrusă în al Doilea Război Mondial și redeschisă în 1966 cu numele de Operhaus Dortmund sunt obiective de naratat dacă vă aflați în oraș. Din 2002, orașul beneficiază de o sală de concerte cu 1550 de locuri, numită Konzerthaus Dortmund unde au loc unele din cele mai mari concerte din Germania. O mulțime de staruri internaționale aflate în turneu au concertat în ultima vreme aici. 

De asemenea, Dortmund reprezintă și un centru universitar puternic în Germania, cu numeroase universități și academii unde studiază aproximativ 45.000 de studenți. Fiecare clădire universitară în parte reprezintă loc de vizitat: IT-Center Dortmund sau celebra Technische Universitat.

Dacă adăugăm muzeele numeroase și celebra Grădină Botanică, putem spune fără îndoială că un city break în acest oraș nu poate fi decât excepțional. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram