City break la Londra

Dacă tot a vuit tot internetul și toți ochii au fost ațintiți spre UK în weekendul tocmai trecut odată cu nunta regală a anului, mi-am reamintit de capitala de dincolo de Canalul Mânecii și tare dor mi s-a făcut de un city break la Londra.

Londra atât de multe de oferit încă niciodată timpul de a o vizita nu îi va fi suficient, căci Londra se trăiește nu doar se vizitează, la fel ca Parisul, probabil singurul oraș european cu care ar putea concura. O puteți vedea într-un week-end, îi puteți rezerva o săptămână sau o luna, sau un an sabatic sau poate vă mutați acolo. Este un oraș care cere din ce în ce mai mult. În plus Londra este plină de obiective turistice care vă pot răpi ore și zile multe.

  • Puteți începe periplul cu Big Ben (emblema capitalei). Când vezi pentru prima oara acest loc realizezi că în sfârșit ai ajuns în locul de unde se dă ora exactă.
  • Palatul Buckingham este reședința suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Nu ratați schimbarea gărzii aici.
  • Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds vă va scoate mai mulți bani din buzunare, dar va merita cu prisosință. Este cel mai frumos din Europa sș trebuie rezervate cel puțin 2 ore ca să vă pozați cu toate celebritățile.
  • Tower Bridge a devenit un foarte important obiectiv turistic după construirea lui acum aproape 100 de ani. Este destinat traversării Tamisei pietonal, dar se și ridica pentru a permite vapoarelor mari să treacă.
  • British Museum este considerat cel mai vechi muzeu din lume și unul dintre cele mai mari. Puteți admira capodopere universale fără a plati niciun ban. Intrarea este gratuita, dar puteți dona cât doriți pentru întreținerea exponatelor. 
  • Trebuie să vedeți și celebra catedrală Westminster Abbey unde au fost încoronați majoritatea suveranilor britanici și unde sunt înmormântați mulți monarhi și regatului.

În funcție de timpul pe care îl aveți de petrecut în oraș trebuie trecute pe listă și următoarele locuri absolut fantastice: Windsor Castle, Hyde Park, Oxford St, Trafalgar Square, St.Paul (locul unde s-au căsătorit Prințul Charles și Lady Diana), Covent Garden, Regent Parc ori Palatul Kensington.

Ce are așa de frumos Londra? Ne putem întreba și tot nu vom găsi un răspuns bun. Londra este aristocrație, este regalitate, eleganța, stil și punctualitate. Are un CEVA ce o diferențiază clar de restul Europei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram