Un oraș de vizitat la pas - Ljubljana


Ljubljana este capitala Sloveniei, plasată în centrul țării, istoric parte a Carniolei Interioare și este un oraș de dimensiune medie cu aproximativ 280.000 de locuitori. Ljubljana este considerată centrul cultural, științific, economic, politic și administrativ al Sloveniei, țară independentă abia din 1991, deci o țară tânără europeană. Istoric, orașul a fost influențat de poziția sa geografica, la răscrucea dintre culturile germanice, latine și slavice, ceea ce îi dă un aer nemaipomenit de cosmopolit.

Ljubljana este cel mai mare oraș sloven. Din depărtare nu seamănă cu o capitală, căci cel mai mare oraș sloven este mititel (țara este, de altfel, una din cele mai mici din lume), însă din apropiere seamănă cu Viena și cu Praga izbitor de tare, motiv pentru care mi-a și plăcut la nebunie. Jur că arată ca un oraș din turtă dulce cu clădirile lui colorate și frumos aliniate din care îți vine să muști, că par moi și din zahăr cumva. Da, arhitectural arată fantastic și uite așa Ljubljana m-a cucerit!

Ljubljana are de toate pentru toți și pare un oraș plin de tineri. Are un râu navigabil mană cerească pentru turism, Ljubljanica, are două castele, din care cel mai mare, Castelul Ljubljana ce se înalță chiar în mijlocul orașului, locație perfectă de altfel, are piețe extraordinar de frumoase și de îngrijite, are terase minunate, anticariate și magazine originale, este plin de biciclete și de voie bună. Adevărul este că după ce văd un oraș de acest gen, vreau să văd și altele și tot așa… Dar nu uitați, dacă treceți prin Ljubljana este obligatoriu să opriți…

Cine mai vede potențialul turistic uriaș al Sloveniei și al capitalei sale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram