5 locuri mai puțin populare în care m-aș întoarce imediat


Pur și simplu uneori așa stau lucrurile: unele locuri sunt mai puțin populare decât altele, dar asta nu le răpește din farmec, ba poate uneori chiar le ajută. Mai jos am ales 5 din locurile pe care le-am văzut deja, dar îmi pare că ar avea soarta unor locuri mai puțin populare, însă sunt de luat în seamă când ne facem planurile de vacanță

1. Palavas les Flots este un loc minunat de pe coasta Mediteranei în însoritul Sud al Franței. Nu este chiar așa de cunoscut orășelul/stațiune pentru că este la mare concurență cu Coasta de Azur, cea arhicunoscută și supraevaluată (deși mor de ciudă că nu am văzut-o pe viu). Dar este FANTASTIC, pe mine m-a cucerit iremediabil. Nu o sa-l uit niciodată și vreau să mă întorc acolo.

2. Skopje, capitala Macedoniei este un oraș modest și nu foarte luat cu asalt de turiști, dar este un oraș drăguț, plin de viață și într-un progres vizibil. Pentru cei care trec prin zonă, în drum spre o altă destinație, mai cunoscută și mai atrăgătoare, recomand măcar o oprire de o zi și o noapte la Skopje. Așa de dragul diversității.

3. Nîmes, aflat la granița dintre Longuedoc Roussillon și Provence în același minunat sud al Franței, m-a cucerit prin asemănarea colosală cu Verona italiană. De la străduțele înguste cu miros de altă epocă, la superba arena romană (Nîmes este un fost oraș roman) totul duce cu gândul la Italia. Dacă mai prinzi și o zi cu soare, așa cum am prins eu, va fi de vis ziua ta la Nîmes și nici turiștii nu te vor înghesui.

4. Biserica fortificată de la Densus de la noi din țară este un monument extraordinar, dar nu foarte asaltat de turiști. Poate de aceea s-a și păstrat atât de sălbatic și de retras. Când am fost noi nu mai era acolo nimeni, doar sufletul spațiului mioritic, ca să zic așa. O liniște și-o pace domneau peste sat și peste acea așezare pe care pare că Dumnezeu a făcut-o numai pentru El.

5. Târgu Mureș, pentru că eu cred cu tărie că acestui oraș nu i se acordă importanța cuvenită. Eu am rămas frumos impresionată de el. Mic și cochet, cu un aer chiar mai occidental decât Clujul în anumite privințe, mult mai puțin aglomerat și foarte curat (eu asta am văzut, să mă contrazică cel care știe mai multe). Am ajuns prima data acolo în 2009 primăvara, apoi am mai trecut pe acolo în același an vara și ca să fie tacâmul complet, am mai trecut odată în 2010 când deja mă simțeam ca acasă. Apoi am tot revenit pentru că simt în continuare că nu am epuizat orașul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram