Preferințele și obiceiurile de vacanță ale românilor


M-am gândit să scriu câteva observații în ceea ce privește preferințele și obiceiurile românilor în materie de vacanțe dar și despre felul în care ei știu să le organizeze. Imediat încep să se facă primele alegeri și rezervări ale vacanțelor pe acest an, sezonul târgurilor de turism stă să înceapă. Dar haideți să vedem cum văd românii în continuare "problema" vacanțelor :)


Ideea că vacanța e numai una, încă e la putere. Dar ideea unei singure vacanțe pe an (de o săptămâna nu mai mai mult, nici aia) poate aduce însă multă frustrare mai ales pentru cei cărora chiar le place să plece, dar consideră că nu-și permit financiar. Însă la o privire mai atentă, o ieșire la munte sau într-un oraș din apropiere, o evadare din cotidian, te poate costa aproape cât statul unui weekend acasă.

Totuși, cei mai mulți români își apreciază weekend-urile mai mult. Este minunat să îți închei săptămâna în altă parte, să IEȘI, căci acest să IEȘI a devenit foarte important în zilele noastre, în care majoritatea oamenilor au un job solicitant, zilnic de la 9 la 18 sau chiar mai mult. Cred că săptămâna de muncă i-a făcut pe oameni să îți reconsidere weekend-urile și timpul alocat recreației, atunci când practic nu mai există programul de 8 ore decât pe hârtie, parcă vrei să știi că cele două zile libere ( pe care nu toată lumea le are și acesta este un alt adevăr), vrei să le petreci departe de orașul în care zilnic ai același program. Cred că pentru asta s-au inventat city break-urile.

Bulgaria tot crește și crește frumos, foarte frumos, eu sunt pro Bulgaria mai nou, v-am zis și în trecut că aș da o fugă la Balcic la Castelul Reginei Maria. V-am spus și de ce preferă românii Bulgaria cu diverse alte ocazii, nu mai dezvolt acum.

Românii au înțeles că unele locații (mai ales non-europene) sunt mai accesibile prin agenții. Din fericire, mulți au realizat asta și pentru o vacanță cu amintiri mai plăcute decât mai neplăcute, apelează la o agenție de  turism, eventual una specializată pe zona respectivă. Totuși e bine să știi că dincolo de aventură e OK să fii un om responsabil pentru acțiunile tale și pentru vacanța ta ta.

Românii călătoresc mai mult ca niciodată. Viața e scurtă și lumea e prea mare și frumoasă ca să nu o vezi… sau măcar să visezi cum ar fi să o vezi, să ți-o dorești. Cred că nicio criză din lume nu ar trebui să te facă să nu-ți mai dorești să vezi lumea… iar românii se pare că pe undeva au înțeles asta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram