Zell Am See - o altă locație minune din Austria


Zell am See este polul administrativ al districtului Zell am See din landul austriac Salzburg. Orașul este o importantă destinație turistică cunoscută sub numele de Zell am See - Kaprun. I se mai spune "minunea de pe lacul Zell", datorită locației absolut fabuloase, dar și statutului de stațiune balneo-climaterică. 


Valea Zell este un coridor în Alpii Kitzbühel, care leagă bazinele a două râuri de munte. Zell am See este situat la aproximativ 100 km de Innsbruck și la 30 km nord de Masivul Grossglockner din Alpi. Zona arată ceva mai mișto ca și în cărțile poștale. Centrul vechi al orașului (Altstadt) din Zell am See este situat pe malul vestic al lacului Zell adânc de 68 de metri, într-o zonă ce ar putea da în dicționar definiția cuvântului "pitoresc".

Munții așezați în formă de potcoavă în jurul lacului Zell au făcut ca regiunea să beneficieze de o popularitate crescută în rândul pasionaților de schi. Suprafața schiabilă este de aproximativ 138 km (după cum zice Google), incluzând aici și pârtiile de pe Kitzsteinhorn și Kaprun Maiskogel. Suprafața dedicată sporturilor de iarnă acoperă întreaga zonă, iar transportul către și dinspre munte este deschis în cea mai mare parte a anului, în funcție de ninsori. Zell am See este o zonă de schi de joasă altitudine, dar zonele acoperite cu zăpadă tot anul pot suferi totuși la temperaturi mai ridicate. Oricum este o binecuvântare pentru cei ce iubesc schiul.

Cât despre alte atracții turistice ale zonei, nu aș zice că cei ce ajung aici bifează obiective, însă totuși nu schiați zi de zi, vă recomand să vizitați Biserica St. Hippolyte, obictivul turistic major al așezării. Biserica este construită într-un stil în cea mai mare parte romanic și este formată din trei nave. Pentru turiști, însă de o importanță majoră este Turnul Bisericii, înalt de 36 m, de unde se obține cea mai frumoasă panoramă asupra stațiunii Zell am See și a satelor de jur. 

Sigur, puteți crede că zona este o altă într-o țară cu atât de multe locuri frumoase, că nici n-are rost să mai stăm să le numărăm. Dar totuși, vă puteți convinge singuri de veridicitatea și unicitatea locului printr-un circuit la Zell am See.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram