5 cafenele pentru care merită să ajungi în Italia


Sunt pasionată de cafenele, le iubesc, mi se par cele mai vii mostre ale culturii urbane, unele luxoase de mama focului, altele într-o dezordine studiată, dar toate minunate, cu o atmosferaă pe care n-aș vrea să o pierd la ieșire. În Italia mea dragă, am trecut de multe ori pe lângă cele mai felurite, frumoase și interesante cafenele. În Italia (la fel și în Franța) există o adevărată cultură a cafenelelor, oamenii nu există fără ele, trebuie să-și înceapă ziua într-o cafenea și mai apoi să-i treacă pragul cel puțin încă o dată pe zi. La început am fost foarte mirată de atașamentul acesta al italienilor pentru cafenele, m-am rezumat la a-i urmări și târziu, destul de târziu mi-am făcut curaj să-mi scot aparatul și să fotografiez cafele și cafenele. În prezent m-aș putea întoarce pentru un city break în Italia fie și numai pentru ele. 


1. Caffe Florian, Veneția, Veneto este una din cele mai vechi și renumite cafenele din lume. Numai că eu am văzut Veneția pe vremea când nu știam cu ce se mănâncă cafenelele și nu prea eram interesată de soarta lor ori de atmosfera lor… Așa că am trecut pe lângă Caffe Florian ca pe lângă o ilustră necunoscută, din păcate 🙁 Da, este în Piazza San Marco, atât de celebră este!

2. Anfiteatro Caffe, Lucca, Toscana e o cafenea situată în una din cele mai minunate piazzette din Italia și în accepțiunea mea și din lume. Cum să nu-ți dorești să te așezi aici pentru o cafea, o dată sau pentru totdeauna?

3. Le Terrazze, San Gimignano, Toscana și da, știu micuțul San Gimignano, dar cine a văzut măcar o dată San Gimignano înțeleget. La Terrazze este chiar în piața centrală a orășelului, pe numele ei Piazza della Cisterna, un loc fabulos și din alte timpuri.

4. Caffe Corsini, Florența, Toscana nu va putea fi uitată căci mi-am “tratat” aici o răceală ce dorea să mă cuprindă și să nu mă lase să mă îndrăgostesc de Florența. Deci am luptat cu toate armele, inclusiv cu o cafea tare, cum nu-mi stă în obicei 

5. La Loggia Caffe, Florența, Toscana este mai mult decât o cafenea, este o experiență. Ce vă mai pot spune despre ea? Poate doar asta, să mergeți să vedeți cu ochii voștri odată pe înserat cum pleacă Florența la culcare sub privirea atentă a lui David, care nu o va părăsi niciodată…

Ce ziceți? Cine și-ar începe săptămâna în una din aceste cafenele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram