Vizitează Toscana prin cărțile lui Frances Mayes


Cine nu a văzut filmul Under the Tuscan Sun, să-l vadă de urgență! Așa poate va afla și cine este Frances Mayes, dar mai cu seama va afla care e faza cu pasiunea pentru Toscana în toată povestea care a făcut-o celebră pe această scriitoare americană. Dacă ați văzut filmul sunteți deci, în temă, dacă nu, nu mai aștept și vă zic eu trei vorbe.


Frances Mayes este o scriitore și în prezent profesor universitar american, care după ce cumpără, renovează și trăiește o vreme într-o vilă abandonată din Cortona, scrie o carte senzațională despre Italia, dar mai cu seamă despre Toscana. Cartea stă și la baza filmului mai sus amintit, carte, care este autobiografică și care îi aduce celebritatea. Asta se întâmpla prin 1997, dar în timpul acesta Frances își descoperă și adevărata pasiune; călătoriile, iar de aici se nasc cele mai frumoase cărți ale sale. 

Inutil să vă spun că îmi doresc toate aceste cărți cu ardoarea copilului mic care se dă de pământ că vrea ciocolată înainte de masă. Așadar, cum să o citim pe Frances Mayes:

1. Under the Tuscan Sun: At home in Italy (1996)

2. Bella Tuscany: The Sweet Life in Italy (1999)  – continuarea romanului autobiografic Under the Tuscan Sun

3. In Tuscany (2000) – completând cu succes Trilogia Toscana

Însă Frances Mayes nu se oprește nicidecum aici, continuă să scrie despre Toscana, dar și despre alte destinații vizitate și “testate”:
  • Bringing Tuscany Home: Sensuous Style from the heart of Italy (2004)
  • A Year in the World: Journeys of a Passionate Traveller (2007)
  • Greek Expectations: The Adventures of Fearless Fran in the Land of the Gods (2008)
  • Every Day în Tuscany: Seasons of an italian Life (2010)
  • The Tuscan Sun Cookbook: Recipes from our italian Kitchen (2012)

Pe lângă toate acestea scrie poezii și beletristică ce nu au legătura cu marea ei pasiune, însă mai dedică Toscanei un event: Tuscan Sun Festival. Adevărul este că Toscana dă dependență ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram