Minunatele minivacanțe


Sunt vreo trei-patru Sărbători pe an, care vin la pachet cu o minivacanță. Crăciun și/sau Revelion, Paștele, mai nou Rusaliile și foarte iubitul și apeciatul 1 Mai (muncitoresc). Lumea face ce face și scoate un weekend mai mult sau mai puțin prelungit cu aceste ocazii, căci da, cel puțin pentru mine, o minivacanță e un fel de weekend prelungit. O vacanță în care nu apuci să faci un sejur, adică ceva de genul maaaaaxim 5 zile. Mi-e foarte dor de o minivacanță care foarte usor poate fi transformată în city break sau weekend break și mă apucă plânsul când nu întrevăd una la orizont


Așadar, se dă o minivacanță. Ce facem cu ea? Mergem numai grătar? O tulim din țară? Ce alte opțiuni avem? Voi ce faceți?

Tendințe:
  • prin sud e la modă să mergi la mare (dacă se poate la Vama Veche ar fi PERFECT!)
  • prin vest nu prea e la modă, că marea e departe, aici e la mai mare modă să mergi în Ungaria la Aqua Park-urile lor
  • prin străinătate e la modă să te întorci în România (mai ales că vin și Paștele)
  • prin România e la modă “gratăreala” și eventual o drumeție peste pârleaz
  • prin Bihor e la modă să mergi la Felix
  • etc

Eu dacă acum mi-aș putea plănui o minivacanță aș opta fără să clipesc pentru o excursie la Paris dacă ar fi să fie ceva în străinătate pentru că mi-e foarte dor de Paris, nici nu știu de unde m-a lovit dorul acesta de nestăvilit, dar uite că-l am.

Dacă ar fi să aleg o destinație din România, cred că ar fi Brașovul, pentru că vara trecută când am trecut pe acolo și pentru prima oară am rămas o noapte, ne-am promis că vom reveni în această primăvară, fără să mă gândesc ce primăvară "minunată" vom trăi. 

Dacă ar fi să plecăm anul acesta de Paște, cum facem de obicei an de an, sigur am alege să mergem în orașul copilăriei noastre, la părinții noștri care ne așteaptă cu mese copioase și povești ce abia așteaptă să fie povestite. Dar anul acesta #stamacasă, pentru că așa putem petrece cea mai sigură și plină de sănătate minivacanță de Paște. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram