În Grecia, dar nu doar la mare

Sigur, Grecia este țara care prin excelență ne duce cu gândul la vacanțele de la mare. Dar ea nu este și nu poat fi doar atât. Tocmai din acest motiv Tamicris Tours vă propune un circuit prin frumoasa Grecie, tipul de vacanță în care o să decoperiți Grecia nu doar din perspectiva mării. 

Salonic este al doilea oraș ca mărime din Grecia și principalul oraș din regiunea greacă Macedonia. Monumentele paleocreștine și bizantine din Salonic au fost înscrise în anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și sunt cele mai vizitate obiective din oraș. Nu le ratați.

Kalambaka este cea mai populară regiune non-litorală din Grecia recunoscută în deosebi pentru Complexul Monahal Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. În prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc într-o stare de ruină (Sfântul Duh, Sfântul Dimitrie, Sfântul Nicolae Padova și altele), în timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și funcționează  putându-se vizita (Marele Meteor, Varlaam, Sfânta Treime, Sf. Ștefan, Rusanou, Sf. Nicolae). Spre deosebire de muntele Athos, femeilor le este permisă vizitarea acestor locuri sfinte.

Delphi este un oraș în Grecia antică, casă a Oracolului delfic în mitologia greacă, dedicat zeului Apollo și locuit de nimfa Cassotis, care era venerată în întreaga lume antică. Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului. Situl arheologic de la Delphi a fost înscris în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Delphi se află pe un platou în versantul Muntelui Parnassus, oferind turiștilor panorame care taie răsuflarea.

Atena este capitala Greciei, un oraș etern la fel ca Roma. Atena a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului. A dat lumii cei mai mari filosofi și poeți și are o alură de oraș boem, parcă din alte timpuri. Cel mai important obiectiv turistic al orașului este Acropola, ce a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Nimeni nu ratează asta în superba capitală a Greciei, e cam ca și cum ai rata Turnul Londrei în Londra :)

Peloponez este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. În Peloponez se află situate numeroase situri arheologice, începând cu epoca bronzului și terminând cu evul mediu. Printre cele mai importante se numără: Bassae (așezare antică, și templul lui Epikourios Apollo), Corint (oraș antic) și Epidaurus (centru religios).

O incursiune de acest fel în Grecia îți poate modifica percepția asupra acestei țări fabuloase, ar trebui încercat...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram