Vacanțe cu stil pe Coasta de Azur

Tocmai se desfășoară Festivalul Filmului de la Cannes și n-am putut să nu remarc pe toate rețelele de socializare domnițe mai mult sau mai puțin celebre cum s-au înfiițat ele toate pe plajele și la terasele de la Cannes. Recunosc, m-am înverzit de invidie, mi-au făcut mare poftă de o vacanță pe Coasta de Azur și am dat buzna să văd ofertele Tamicris Tours.


Ah, Coasta de Azur! Nisa, Cannes, Saint Tropez sau Principatul Monaco sunt cumva sinonime cu unele din cele mai luxoase vacanțe de pe bătrânul continent. Hoteluri de vis, celebre și o efervescentă viață de noapte. Restaurante cu stele Michelin, preparate care costă cât o noapte de cazare sau cluburi renumite unde poți întâlni foarte ușor celebrități, toate fac din Coasta de Azur un loc extrem de căutat de cei cu dare de mână, dar mai nou și de către cei mai atenți la oferte, care prind prețuri foarte bune pentru "exotica" Coasta Franceză.

Cele mai urmărite stațiuni, de către paparazzi sunt Saint Tropez și Cannes. Aici sunt cele mai multe șanse să dea de fețe cunoscute atrase de marea minunată și peisajele fabuloase ale Coastei. Saint Tropez este una din cele mai renumite stațiuni de pe Coasta de Azur. La Saint-Tropez se află muzeul Annonciade cu una din cele mai bogate colecții de tablouri ale impresioniștilor francezi. Cannes organizează, începând cu 1946, Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Printre obiectivele turistice majore ale orașului se numără cheiul la Croisette, muzeul Castre și bastionul Sainte Marguerite (locul întemnițării "Măștii de Fier"). 

Principatul Monaco cu al său Monte Carlo a fost deseori luat la disecat aici pe blog, dar nu poate fi ratat la nicio discuție despre Coasta de Azur. Pur și simplu este o oază de lux și rafinament când vine vorba despre a petrece o vacanță pe Cote d'Azur. 

Ale locuri pe care le putem vedea pe Coasta de Azur, toate locuri "azurii" la Mediterană: Menton, Toulon, Eze, Grasse, Hyeres, Antibes & Juan les Pins.

Și nu putem uita faptul că o vacanță pe Coasta de Azur ne poate deschie o alta, la fel de minunată și de căutată: în Provence!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram