Dreaming of Lefkada

Am spus-o în repetate rânduri că dacă mă gândesc la o vacanță în Grecia în acest moment, nu îmi imaginez că aș putea ajunge în altă parte decât în frumoasa și albastra Lefkada. Și Tamicris Tours are oferte deosebite spre această insulă exotică a Greciei. 

Lefkada este situată în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de Aeroportul Preveza facilitând industria turismului prin accesibilitatea insulei.

Pe coasta de est a insulei se află stațiunile Lygia, Nikiana și Perigiali, toate la nord de cea mai mare stațiune de pe insulă - Nidri. Aceasta se află într-o poziție adăpostită, cu vedere spre insulele Skorpios - insulă aflată în proprietatea particulară a lui Aristotle Onassis, Meganissi și altele mai mici, precum și spre Grecia continentală. Principalul drum costal de la Lefkada la Vasiliki trece prin oraș, deși o variantă se află în construcție. Există câteva feriboturi spre Kefalonia, Ithaca și Meganissi deci nici motiv să nu putem ajunge cât mai comod în splendida Lefkada. 

Deși se spune că este preferată de grupurile de tineri dornice de aventură (vezi plajele la care este o adevărată aventură să ajungi), familiile cu copii mici preferă și ele insula datorită apelor limpezi și plajelor cu nisip. Lafkada acordă atenție și condiții bune oricărui gen de călător dormic să o cunoască.

De asemenea, alături de "insula de smarald" Thassos, Lefkada se află și ea geografic destul de aproape de România, este de altfel una din insulele grecești cele mai accesibile pe șosea din țara noastră, de aici și numărul mare de turiști care o iau cu asalt de când a intrat atât de puternic în circuitul turistic.

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știți dacă vă doriți să ajungeți în Lefkada:

  • nu este vorba numai despre apă, plajă și bălăceală, peisajele insulei îți taie respirația
  • oferă foarte multe posibilități de sporturi pe apă și moduri organizate de petrecere a timpului liber
  • puteți face din Lefkada nenumărate excursii de o zi, în larg sau pe alte insule
  • insula Corfu este extrem de aproape și poate fi vizitată în regim de croazieră
  • coastele Albaniei sunt atât de aproape că pot fi văzute lejer atât din Corfu cât și din Lefkada
  • tavernele vă așteaptă cu cea mai gustoasă mâncare grecească
Lefkada vă poate fi vacanța de vis a verii 2015! 

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram