Festivalul carnaților de la Békéscsaba

Am vizitat Békéscsaba de 3 ori, dar absolut niciodată în scop turitic. Poate că ar fi momentul să o fac având în vedere că am aflat de curând de Festivalul cârnaților, unul dintre cele mai cunoscute manifestări gastro-culturale din Ungaria şi nu numai. Tamicris Tours ne propune în această toamnă un weekend la Békéscsaba, cu această ocazie. Ce ziceți? 


Situat foarte aproape de granița vestică a României, orașul de peste 60.000 de locuitori este unul din cele mai mari din estul Câmpiei Panonice. Deși nu abundă în obiective turistice cunoscute, este totuși vizitat și apreciat pentru autenticul de care dă dovadă. În plus, locuitorii orășelelor mai mici și mai puțin dezvoltate de la noi din vest, îl iau cu asalt și pentru cumpărături și pentru petrecerea timpului liber. Békéscsaba este un oraș iubit atât în Ungaria cât și în România, foarte accesibil și popular.

În plus, pentru că vorbim totuși de un oraș din estul Ungariei, de pe minunata platformă cu ape termale deosebite, nicio vizită aici n-ar fi completă fără o oprire la ștrandul cu apă termală. Nu prea contează în ce sezon mergeți nu vă uitați costumele de baie și un prosop.

În perioada următoare, adică din 22 până în 25 octombrie 2015 va fi organizată la Békéscsaba ediția cu numărul 19 a acestui festival gastronomic și de divertisment, considerat atât pe plan național, cât și internațional unul din cele mai importante puncte de atracție turistică, Festivalul Cârnațului.  Acesta oferă programe diversificate, târguri de vinuri, prezentare produse de artizanat, concursuri de preparare carnați și/sau de murături, demonstrații de aranjare mase festive și alte activități pentru cei mai mari și pentru cei mai mici. Este un festival pentru toată familia și un mod plăcut de a petrece un weekend de toamnă într-o atmosferă relaxată, dar activă în același timp.

Iar dacă veniți până aici musai să ajungeți să bifați cele câteva obiective turistice ale orașului:
  • Marea Biserică luterană (Evangélikus Nagytemplom)
  • Biserica luterană mică (Evangélikus Kistemplom)
  • Catedrala Sfântul Anton de Padova (Páduai Szent Antal székesegyház)
  • Primăria (designed by Miklós Ybl, 1873) (Városháza)
  • Muzeul Mihály Munkácsy (Munkácsy Mihály Múzeum)
  • Casa Memorială Mihály Munkácsy (Munkácsy Mihály Emlékház)
  • Teatrul Mór Jókai (Jókai Színház)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram