Revelion cu temperaturi de primăvară: Barcelona!

Absolut minunat ar putea fi un Revelion cu temperaturi plăcute. Visez la unul de ani buni și sincer, nu știu când se va realiza, cu toate că ofertele bune îmi dau târcoale. De exemplu chiar și Tamicris Tours pune la bătaie un Revelion la Barcelona la cele mai mici prețuri.


Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei ce este cât pe ce să-și declare independența față de Spania. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, care cu siguranță greu va renunța la ea, după capitala Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, zona îmbinând un peisaj absolut minunat, extrem de ofertant turistic.

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști, de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală și spre orașul modern cu bulevardele sale deschise și toate intersecțiile lăsate largi de colțurile clădirilor tăiate în mod unic. Barcelona o recunoști și din avion, datorită liniilor drepte și pătratelor sale arhitecturale. În schimb, centrul istoric al orașului este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Remarcabilă este moștenirea orașului de la arhitectul Antoni Gaudi, care a locuit și a lucrat la Barcelona și care a lăsat lucrări faimoase ca Palau Güuell, Parc Guell și imensa, dar încă neterminata catedrală Sagrada Familia, care este în construcție din 1882, fiind finanțată din bani publici ca și catedralele din Evul Mediu. Se așteaptă să fie terminată până în 2020, dar nimic nu este sigur.

Pentru vederi spectaculare ale orașului și liniei de coastă există două dealuri: dealul Montjuic de lângă port și dealul Tibidabo, cu mai mult de 500 metri înălțime, cu un parc de distracție în vârf. Ambele dealuri sunt luate cu asalt de turiști. Oricum Barcelona este vizitată an de an de peste 7 milioane de turiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram