5 bucurii care ne pot face viața mai bună


Viața adevărată este construită din momente mici și simple, iar ce întâmplă fix atunci când nu suntem pe fază trece și nu se mai întoarce niciodată. Așadar, pe undeva, pur ș simplu trebuie să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții și să nu ținem fericirea în frâu pentru planuri mari viitoare care poate nici nu se vor întâmpla. Mai jos, am ales 5 bucurii accesibile oricui și sigur că ideea de călătoriei se numără prin ele, căci altfel nu se poate. Cine iubește să călătorească nu poate exclude asta din nicio listă purtătoare de bucurie :)

1. Cărțile ne fac să ne transpunem în altă piele de fiecare dată când dăm de un personaj ofertant. Cărțile ne fac viața mai puțin plictisitoare și ne fac să visăm mai mult și să trăim experiențe pe care în mod normal nu le-am trăi. Cărțile ne prelungesc viața cu fiecare pagină, cu fiecare cuvânt citit eu cel puțin, am senzația că trăiesc mai mult, mai intens, mai divers.

2. Filmele pentru jumătate din motivele cărților și pentru faptul că ne deconectează total de la problemele mai mari sau mai mici ale vieții de zi cu zi, pentru o oră sau două. Pentru că pot fi urmărite cu familia, cu prietenii, de unul singur, cu gura până la urechi sau cu lacrimi pe obraji. 

3. Un cappuccino excelent băut pe terasa de acasă, sau în curte, sau undeva pe malul mării, sau altundeva în vârful muntelui. Îți trezește simțurile pentru a le adormi apoi într-o stare de visare perpetuă.

4. Discuțiile despre călătorii și planurile de călătorie mi se par cel mai bun și eficient mod de a ne destinde și de a visa în liniște. Dacă găsesc încă o persoană care să fie dispusă să vorbească cu mine despre locuri noi sau vechi, descoperite sau pe care dorește să le descopere, despre vacanțe, călătorii în orice anotimp și orice condiții atunci cred că o să fiu pe viața prietenă cu acea persoană și mereu dacă vrea să stăm de vorbă îmi fac timp pentru ea și pentru discuțiile preferate.

5. Înghețata pe care, cel puțin eu o mănânc chiar dacă eu nu sunt prietenă cu nimic rece, o iubesc pe cea de pepene galben, dar îmi place și cea de alune, fistic sau ciocolată neagră. În Italia este un must eat când mergem, fie iarnă, fie vară, probabil toți cunoaștem fantasticul gelato italian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram