Ce se mai "poartă" în turism


Acest articol nu este bazat pe studii de piață ci doar pe păreri formate în timp ce am citit mult și bine despre vacanțele altora, care vacanțe sunt uneori principala mea preocupare relaxare. Unde mai pui, că această activitate mă face brusc un turist "cam" informat :) Dar, pe bune, nu e rău să știi cam ce e la mare modă în turism zilele acestea, nu? Suntem toți undeva pe sută de metri în ceea ce privește mini-vacanța de Paște care se leagă de 1 mai și care pentru unii poate e chiar vacanța mare... Cred că toată lumea caută oferte de vacanță zilele acestea așa că în linii mari vedeți la ce concluzii am ajuns:

Tot mai mulți turiști români ies din… Europa

Probabil ceva ce alții mai “călătoriți” ne-au sugerat de ceva vreme a ajuns să se întâmple tot mai des. Românii au cam început să iasă din Europa. Voi da un exemplu pentru care sper să nu-mi săriți în cap: Istanbul-ul, care oricât de european vrea să pară… ei bine, nu este! Dar el este doar o destinație mai puțin europeană și totuși europeană luată cu asalt. O alta mai pe bune este Marocul și desigur cea mai apreciată pare a fi Thailanda și asta nu chiar de ieri de azi… Pe conceptul “odată ce ai ieșit din Europa nu o să-ți mai faci vacanțele pe bătrânul continent” probabil că această direcție a ieșirii din Europa va evolua în anii următori…

Grecia nu se va demoda... NICIODATĂ

No comment, se recomandă singură atât de bine că pur și simplu nu mai am ce să spun. An de an români mulți și parcă tot mai mulți își petrec vacanțele pe undeva (pe oriunde, că oriunde e frumos de numa) prin Grecia!

Hopa, tot mai multe concedii în... România

Și anul acesta, la fel ca anul trecut am observat că România a fost în preferințe. Mă bucură nespus acest lucru, probabil că românii își reconsideră încet dar sigur poziția față de vacanțele în țară. Nu neapărat la mare, nu doar litoralul există în turismul românesc, deși vara dacă stai pe Facebook sau Instagram cam asta ai impresia. De exemplu un loc tot mai căutat este Maramureș plai cu flori, măi dorule măi...

Vacanțe din ce în ce mai... luxoase

Am observat că mulți români au luat drumul unor locații considerate de mai lux, dar care le par mai accesibile și nu chiar atât de exclusiviste pe cât vor să pară (sau pe cum le fac alții să pară). Sincer, este minunat că românii au început “să-și permită” astfel de vacanțe. Și nu, nu este vorba numai luni de miere și alte vacanțe cu însemnătate dublă ci chiar de o sumedenie de city break-uri la 5* în Dubai sau alte Emirate. Este clar un semn de bunăstare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram