De ce iubesc americanii vacanțele în Europa?



Americanii aleg Europa când vine vorba de călătorii frumoase, interesante, îndepărtate și mai ales când vine vorba de luna lor de miere, voiajul de nuntă atât de așteptat. Pentru ei Europa are un miraj care pentru foarte mulți europeni trece neobservat. Numai pentru Italia au o asemenea prețuire încât mulți au emigrat în peninsulă. Stau mărturie sutele de bloguri ale expaților. Unii din ei, cei care au avut norocul unor rude europene cât de îndepărtate, au cerut chiar cetățenia și acum parcă se simt și ei brusc ceva mai europeni. Nu-i poți condamna, pe bune, am face la fel dacă am avea ceva rude prin SUA, nu? :)

Vorbind strict de turiști, cu siguranță prin peregrinările voastre, ați dat și voi peste americani aflați în vacanțele lor Europene și le-ați remarcat entuziasmul și relaxarea. Știați că sunt tineri, care după ce își termină facultățile sau chiar înainte de ale începe își iau un an liber (da, acel an sabatic ce devine cunoscut și pe noi în ultima vreme) și pleacă prin lume? Aici statisticile vorbesc că peste jumătate din ei vin în acel an în Europa și plănuiesc venitul în Europa ca pe aventura vieții lor. Câțiva chiar rămân pe aici, nu se mai întorc în SUA decât în vacanțe. 

E tare reconfortant să știi că locurile pe care le iubești și tu, le iubesc atâția alții și pe bune, citind multe povești ale non-europenilor veniți în vacanță în Europa, mă bucur așa de are că locuiesc aici pe "Bătrânul Continent" și că orașe ca Parisul sau Roma sunt la un zbor de doar 2 ore distanță. E un mare noroc de care aproape că nu ne dăm seama și avem nevoie ca cineva să ne readucă aminte. 

M-am gândit că dacă aș pleca să locuiesc peste ocean (nu că aș fi avut un plan vreodată) nu cred că aș muri exact de dorul României, dar aș suferi cumplit de dorul Europei! N-aș suporta să o știu așa departe… Poate că americanii au înțeles asta pe undeva, din acest motiv aleg Europa cu orice ocazie de evadare și vizitare. 

Voi aveți așa o atracție pentru un alt continent cum au americanii pentru Europa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram