Vacanță în Andaluzia


Andaluzia este o regiune autonomă, amplasată în partea de sud a Spaniei, vecine fiindu-i Extremadura și Castilia-La Mancha la nord, regiunea Murcia la est, Gibraltar la sud și Portugalia la vest. În plus, la sud și sud-est are ieșire la Marea Mediterană, iar la sud-vest la Oceanul Atlantic. O mulțime de orașe fabuloase, numai bune de luat la picior sunt împrăștiate în această regiune și își așteaptă turiștii ce doresc să se relaxeze într-o vacanță activă în Andaluzia.

Andaluzia este compusă din provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga și Sevilla. Cu siguranță unele dintre ele sunt mai populare decât altele și sigur ați auzit de ele, poate uneori chiar ați plănuit un city break în unul din ele, dar cu circuitul propus de Tamicris Tours aveți ocazia să le vedeți aproape pe toate:

MALAGA este o destinație turistică populară în Spania, în principal datorită apropierii de Costa del Sol. Mai nou este foarte populară și în România odată cu primele zboruri low cost introduse spre această destinație. Principalele obiective turistice ale orașului sunt: 
  • Alcazaba (fortăreața veche)
  • Castelul Gibralfaro
  • Catedrala, în stil greco-roman, construită pe locul unei vechi moschei maure
  • Portul, unul dintre cele mai importante porturi din Spania.
  • Casa natală a lui Picasso (celebrul fiu al orașului)

CORDOBA este poate un oraș cumva eclipsat de cele din jurul său, dar asta nici nu este greu într-o regiune ca Andaluzia, cu toate că centrul vechi, istoric al Cordobei a fost înscris încă din anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

GRANADA se află la poalele muntelui Sierra Nevada la o altitudine de 670 m față de nivelul mării. Granada este faimoasă datorită construcțiilor sale istorice, din vremea maurilor, dar și din perioada gotică sau renascentistă. Cele mai importante construcții din perioada maurică aparțin Palatului Alhambra, simbolul orașului și al întregii regiuni. Palatul Alhambra, Grădinile Generalife (Alhambra) și cartierul Albaicin din Granada au fost înscrise și ele în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. 

SEVILLA este capitala Andaluziei și cel mai mare praș din sudul Spaniei. Potrivit unei vechi legende, orașul ar fi fost fondat de eroul grec Heracle. Sevilla este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic și social al sudului Spaniei. Catedrala din Sevilla și Palatul Alcazar au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, dar nu sunt singurele obiective pe care le puteți vizita în acest oraș impresionant. Printre punctele principale de atracție se mai află: 
  • Bario Santa Cruz (un cartier autentic pentru marele sud)
  • Plaza de Espana (Piața Spaniei)
  • Iglesia del Salvador (Biserica El Salvador)
  • Iglesia de Santa Maria Magdalena (Biserica Magdalena)
  • Iglesia de Santa Ana (biserica Sf. Ana, în cartierul Triana)
  • Plaza de toros de la Real 
Nu știu dacă v-am convins să alegeți o vacanță în Andaluzia, dar asta a fost intenția mea. Oricum, vara pot spune că e încă la început! Yeeey!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram