3 lucruri de calitate pentru orice călător


Deși spunem de nenumărate ori că nu trebuie să cheltuim o avere pentru a călători, totuși nici gratis nu o putem face. Adevărul este că o vacanță bună și de calitate, din care te întorci cu bateriile încarcate este pe bani, dar este o investiție în noi și amintirile noastre pentru totdeauna. Dar nu asta vreau să subliniez ci faptul că pe lângă vacanța propriu-zisă călătorii mai au nevoie de câteva lucruri care bine ar fi să fie de calitate pentru o vacanță 100% reușită. Chiar dacă asta sună a "alți bani, altă distracție", putem totuși recunoaște că ar fi inteligent a optimiza costurile unei călătorii prin anumite investiții făcute cu cap…

Aparatul Foto

Cine pleacă la drum fără aparat foto? Mai sunt câțiva care îți vor spune că fac poze cu telefonul mobil și extrem de inteligent și nu are rost să cari un aparat foto după tine. Eu nu mă număr printre ei. În primul rând un telefon care face fotografii cât de cât bune este extrem de scump, iar în al doilea rând o poză cu telefonul este o poză făcută cu telefonul, de pus pe Facebook sau Instagram și nimic mai mult. Iertați-mă cei care sunteți fani forever ai pozelor făcute cu telefonul… Sfatul meu de amator este să vă păziți bine amintirile și să aveți un aparat în adevăratul sens al cuvântului.

Încălțămintea

Încălțămintea este un indicator al bunului mers al vacanței în toate sensurile, vă rog să mă credeți. Încălțămintea potrivită în călătorie înseamnă enorm, mai mult decât hotelul la care vă cazați sau restaurantele prin care umblați. Da, investiți în încălțăminte bună, care poate fi purtată cu succes în aproape orice sezon! După anumite episoade trăite "din proprie experineță" mă uit mai bine la picioarele călătorilor și mă apucă mila când îi văd pe câte unii cu tocuri pe plajă, cu balerini pe munte, cu încălțări nepotrivite sezonului (mai tot timpul).

Nu în ultimul rând... Ah, geanta! 

Tot din seria “experiența proprie bate la… cap, orice alt gen de experiență”. În prima călătorie mai departe de Ungaria vecină, aveam în loc de geantă multifuncțională o borsetă micuță pe care o legam pe mine. Nici nu mai știu de unde făcusem rost de ea. Credeam că îmi este utilă cât de cât, îmi încăpea aparatul foto în ea (avem unul mai mititel în acea vreme), buletinul și banii și cam atât. Dacă îmi luam fie și un pachet de biscuiți mă vedeam nevoită să mai car câte o plăsuță după mine. Nici vorbă să meargă și o carte în ea, să zic mersi că puteam înghesui un super necesar balsam de buze…

În acea călătorie, am luat-o prima și ultima dată, pentru că pe lângă cele enumerate mai sus, când am luat-o cu mine într-un roller coaster mi-am dat seama că trebuie să am grijă de ea, să nu o scap pe acolo. Cred că atunci, în nebunia momentului, între două strigăte necontrolate, am decis că am nevoie de o gentuță care să-și poate de gijă singură. Așa am ajuns la gentuțele gen poștaș, cele mai practice cu putință, cele suficient de măricele încât să nu le simt grele și nu chiar minuscule încât să fie totuși utile. Am cinci și le ADOR și le recomand cu mare, mare drag!

Voi în ce credeți că ar mai trebui să investească un călător?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram